"You really play my kind of blues." B.B. King

Magic Frankie on Youtube
Magic Frankie on Youtube

Quotes

"You really play my kind of blues." B.B. King

Met een indrukwekkend cv weet de Gangster of the Blues als geen ander hoe het leven als bluesmuzikant in elkaar steekt. Al op jonge leeftijd voelde Frank zich aangetrokken tot de donkere klanken van de blues. In de jaren ’80 verraste de twintiger zijn vaderland met Magic Frankie and The Blues Disease. Deze formatie veroorzaakte een ware bluesgolf in Nederland, maar werd ook internationaal opgemerkt. Met hun krachtige en swingende Chicago blues en Frankie’s virtuoze en bijtende gitaarspel ging het publiek uit haar dak in zalen en bij festivals zoals het Amsterdam Bluesfestival (met o.a. Robert Cray), Peer (met o.a. John Lee Hooker en Stevie Ray Vaughan), Ospel en North Sea jazz.

Magic Frankie speelde als special guest bij concerten van Ray Charles en B.B. King tijdens hun Europese tournees. B.B. King himself gaf Frank het grootste compliment ooit toen hij het succesvolle album ‘It’s Magic’ signeerde met de woorden “You really play my kind of blues.” Dit album werd in een uitverkocht en uitzinnig Paradiso gepresenteerd waarna een tour volgde langs alle grote festivals en poppodia. 

Frankie speelde later zelfs als special gueststar een set on stage samen met B.B. King bij zijn concert in de Oosterpoort in Groningen. Picture this: Rock me babe…. goosebumps all over the place! Een fantastisch hoogtepunt en erkenning!

De jaren die daarop volgden stonden in het teken van succes. Muzikale juweeltjes als ‘Hearts In Sorrow’ met de legendarische Kaz Lux- en ‘Lucky’ deden de blueswereld op haar grondvesten schudden. Naast vele tv-performances, zoals voor VPRO met het Metropole Orkest en het Duitse WDR, was de bajestour één van de hoogtepunten uit deze tijdsperiode. Twee weken lang trad Magic Frankie op in gevangenissen door het hele land in het teken van Kerst. Verzilverd met een knallend livealbum ‘Live behind bars’.

Met inmiddels de bluesgerechtigde leeftijd (1961) is The Gangster of the Blues na gezondsheidsproblemen weer  back in business. In de afgelopen periode heeft hij dit met zijn band swingend opgeluisterd met als vanouds toffe concerten op festivals zoals Oss Blues, Breda Jazz, Big Rivers, Helmond Blues, Texel Blues en Heyhoef-Backstage. Gelouterd door het leven is de beleving bij zijn concerten intenser dan ooit tevoren; the magic is still there!

Een concert van Magic Frankie staat garant voor vuurwerk en een unieke publieksbeleving! Een echte aanrader om op te nemen in de programmering van concerten en festivals. Nu weer te boeken!

Zijn band The Blues Disease bestaat uit (g)oudgedienden waaronder zijn broer en drummer Coen ‘king of the shuffle’ van den Bergh, Pim Spetter (piano) en Joris Verbogt (basgitaar).

 

Shows

Sort by:        Artist          Date          City          Country  
Magic Frankie
su
28 jul 2024

17:15
Brielle blues - Brielle
Nederland
Magic Frankie
sa
09 nov 2024

21:00
Zalencentrum Wieleman - Westervoort
Nederland
met ook: Bluesbreakers
Magic Frankie
sa
19 apr 2025

21:00
Ontmoetingsc.De Molenberg - Delfzijl
Nederland

Share