King of the World presenteert The Slowdown Sessions

King of the World presenteert The Slowdown Sessions
King of the World presenteert The Slowdown Sessions on Youtube

King of the World gaat dit najaar een beperkt aantal shows doen onder de naam 'The Slowdown Sessions'. De band neemt jullie mee in hun verhaal over de lockdown, hun inspiraties en komt dichterbij dan ooit.

De vier door de wol geverfde muzikanten van King Of The World (KOTW) kijken in de “Slowdown Sessions” naar het heden en verleden. Als in maart 2020 de wereld tot stilstand komt raakt Ruud Weber geïnspireerd en schrijft het nummer “Slowdown”. Daarin reflecteert hij op de huidige hectische wereld en ziet kansen om te veranderen, om te vertragen.

Wat doe je als je dertig jaar muziek hebt gemaakt en je kunt van de een op de andere dag niet meer optreden. Alles staat stil en het moet anders. Dan moet je omdenken en terug naar je inspiraties! Waar kom je vandaan en waar ga je naar toe?
De heren van King of the World vertellen in intieme bezetting hun persoonlijke verhaal en dat van de band. Vragen als; wat inspireerde om muziek te maken, waar zit die eindeloze “drive”, hoe ontstaat zo’n band? Maar ook; waar gaan de songs over en wat betekenen ze voor de bandleden als ze de songs spelen? Een verhaal dat gaat over zingeving en inspiratie. Een verhaal dat je kunt vertalen naar je eigen leven. Een muzikaal verhaal doorspekt met oude en nieuwe muziek van King Of The World. De songs en hun betekenis is waar het allemaal om draait in deze “Slowdown Sessions”.

Share