We keep the blues in shape

We keep the blues in shape

We keep the blues in shape is een programma van Tineke Schoemaker en Johnny Laporte, beiden bekend van Barrelhouse. 

Omdat de corona maatregelen het optreden met de gehele band onmogelijk maken, vormen zij een tijdelijk blues-duo (totdat de band weer kan toeren). 

Het programma staat in het teken van de pure blues, Tineke en Johnny gaan terug naar de roots en naar de essentie van de bluessong. Kun je de vertrouwde Barrelhouse-bandsongs ’strippen’ ? Jazeker, hun motto is niet voor niets door eenvoud meer zeggingskracht. 

Tineke zal haar favoriete (blues) songs zingen en erover vertellen. Naast een aantal Barrelhouse songs verrast Tineke met een aantal nooit eerder voor het publiek gespeelde songs. De verrassing van John is dat hij zijn roots eer aan zal doen door een aantal Indische liedjes op de gitaar te spelen én te zingen. Verder vertelt hij over zijn vijftigjarige muzikale vriendschap met de vorig jaar overleden Oscar Benton met wie hij de afgelopen jaren twee albums heeft opgenomen. Johnny en Tineke zullen een aantal songs uit het Oscar Benton repertoire ten gehore brengen. 

Het duo wordt ondersteund door Julian, Johnny’s zoon, op gitaar, piano en percussie. Uiteraard zal Julian ook 'Juul's Boogie' spelen. Zijn pianoboogie heeft inmiddels 1.2 miljoen views op You Tube.

Al met al een boeiend en verrassend optreden, they keep the blues in shape.

 

Shows

Sort by:        Artist          Date          City          Country  
Tineke Schoemaker & Johnny Laporte
sa
25 sep 2021

16:15
Eindeloos Eiland Festival - Wissenkerke
Nederland
Tineke Schoemaker & Johnny Laporte
sa
09 oct 2021

18:29
Flint - Amersfoort
Nederland
Flirting With The Blues festival
Tineke Schoemaker & Johnny Laporte
su
24 oct 2021

15:00
Cafe de Cactus - Hengelo
Nederland

Share