The Strikes

The Strikes on Youtube
The Strikes on Youtube

Quotes

The Strikes zijn terug

Muddy Waters zei eens : De blues heeft een baby gekregen en ze noemden haar rock’n’roll. 12 jaar geleden begrepen The Strikes dit volledig en nu is deze baby volwassen. The “Original” strikes are back in town.

De band speelt de blues zoals hij gespeeld moet worden! Hun blueshelden en inspiratiebronnen worden niet slechts slapjes geïmiteerd maar op eigen manier vertolkt.

Zanger Pieter van der Pluym alias Big Pete doet zijn naam zeker eer aan!  Verberg je maar wanneer hij zijn mondharmonica aan de lippen hangt. Je wordt gegarandeerd uit je schoenen geblazen! Hij heeft met de door hem weder opgerichte legendarische Red Devils door europa getoerd samen met ZZ-Top. Hij is een gerespecteerd artiest in de natioale en internationale top blues scene en is  te horen op vele, vele opnames van bekende en beroemde bluesgrootheden.  

Gitarist Sjors Nederlof heeft na avonturen met o.a. King Mo gekozen voor een rustig bestaan en trad op wanneer hij daar zin in had. Hij begeleide diverse artiesten waar onder Hook Herrera. Maar nu heeft hij besloten de “rust” vaarwel te zeggen en zich weer te storten in het geweld van the Strikes

Bassist Roelof Klijn heeft een lange, lange lijst aan artiesten die hij heeft begeleid tijdens optredens in binnen en buitenland. Hij tourde recent nog met Malford Milligan door Amerika. Binnenkort gaat hij  tijdelijk het theater in met de show van Johan Derksen.

En dan is er nog de onuitputtelijke drummer/swinger Jody van Ooijen. Een graag geziene en gevraagde muzikant in vele bands. Je zou kunnen zeggen “met wie heeft hij niet gespeeld. Niet zo gek trouwens! Wie “shuffelt” er nu beter dan Jody!!!

We hebben het hier het hier over een band waarvan de leden klaar zijn om de planken uit het podium te spelen. Gewoon vol passie en energie!! Puur zoals puur dient te ziin! Gewoon RAWK & ROLL

Luister nog maar eens naar hun debuutalbum “Bathroom Acoustics”!! Maar…. pas op, het lijkt of je getroffen wordt door een hete douchestraal of… door een  ijskoude als dat je voorkeur is.

The Strikes? Niet zomaar een band uit Nederland!! The Strikes zijn terug!!

 

Shows

Sort by:        Artist          Date          City          Country  
The Strikes
sa
29 aug 2020

17:00
Moonshine - Sliedrecht
Netherlands
organisatie: Blues & Zo
The Strikes
sa
05 sep 2020

15:30
De Schakel - Reuver
Nederland
Blues Rock Festival met oa Julian Sas, zaal open 14.15

Share